Open top menu
petak, 27. prosinca 2013.

Potrebni sastojci:

  • 450g brašna
  • 180 ml mleka
  • 2 žumanca
  • 8 g suvog kvasca
  • 30 g putera
  • 70 g šećera
  • Malo soli
  • 200 g čokoladnog namaza
Za početak mleko uspite u šerpicu i stavite na šporet da se malko zagreje, dodajte kvasac i ostavite da se aktivira 15-ak minuta.
Ako je potrebno, brašno prosejte i dodajte mu sve suve sastojke, šećer i so.
U brašno dodajte žumanca, puter i mleko sa kvascem, sve dobro izmešajte varjačom, pa rukama umesite glatko testo.
Testo mesite sedam minuta, stavite u posudu, prekrijte krpom i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi.
Kad je testo nadošlo, premesite ga i podelite u četiri jednake loptice.


kora

Prvu lopticu, oklagijom razvaljate na masnom papiru, na  otprilike 2-3 milimetra debljine. Na testu uz pomoć okruglog kalupa nacrtajte krug i unutrašnjost kruga premažite čokoladnim namazom. Da bi lakše mazali namaz preko testa, nakratko ga stavite u vruću vodu zajedno sa ambalažom, da omekša.
Od druge lopte razvaljate testo, pa stavite preko prve kore… Ponavljajte postupak dok ne dođete do kraja.
Kad ste treću koru premazali, prekrijte je četvrtom i odrežite viškove testa tako da dobijete savršen krug.
kora2

E, sad je vreme da pletete pletenice na vašem čokoladnom hlebu, a sve detalje pogledajte u video tutorijalu.


Kad ste upleli vaš hleb, premažite ga belancima i peciite u rerni zagrejanoj na 180C, 15-20 minuta.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian