Još kad vam spomenemo da se sastojci mogu prebrojati na prste jedne ruke i da nema brašna, uvereni smo da ćete ga čim pre probati.
Potrebni sastojci:
- 4-5 klementina
- 6 jaja
- 225 g šećera
- 225 g mlevenih badema
- Kašičica praška za pecivo
- Po želji – šećer u prahu za posipanje ili glazuru.
Klementine dobro operite i stavite ih u posudu sa hladnom vodom, stavite na šporet i pustite da prokuvaju. Klementine bi na laganoj vatri trebalo da krčkaju oko dva sata. Nakon što su klementine skuvane, ocedite ih, isecite na komade, povadite koštice, pa sve skupa, i koru i mesnati deo, stavite u blender i dobro sameljite ili ako želite, sitno iseckajte nožem.
Rernu uključite da se zagreje na 190C, a okrugli kalup premažite puterom i prekrijte masnim papirom.
U većoj posudi uz pomoć električnog miksera mutite jaja, šećer, bademe i prašak za pecivo, lagano dodajući mlevene klementine.
Smesu prespite u kalup i pecite 30-50 minuta.
Nakon pečenja ostavite kolač da se hladi u kalupu, a zatim ga izvadite i pospite šećerom u prahu ili šećer u prahu pomešajte sa sokom od klementina, zagrejte u maloj posudi, pa toplu glazuru prelijte preko kolača i poslužite.