Open top menu
srijeda, 15. siječnja 2014.

Volite li mirisne ružice sa cimetom? Onda ćete sigurno praviti i ove pizza ružice. Tako je mnogo kombinacija u ponudi.
Ovi “točkići” će, kada ih izvadite iz rerne, biti hrskavi i ekstra ukusni. Uz to, ukrašavate ih i sa malo kukuruznog brašna.
Naravno, fil je, kao i uvek kada je reč o pizza vrlo bitan. Možete dodavati šunku ili ananas. A, ako vam se to ne dopada, probajte sa 1 šoljom mini ljutih papričica i 1 šoljom iseckanih kobasica. A za vegetarijansku verziju, pizza ružice pravite sa 3/4 šolje izdinstanih gljiva i 3/4 šolje iseckanih i obarenih zelenih paprika. Budite kreativni. Sa ovim sastojcima dobićete 16 do 20 pizza ružica.

Recept za pizza ružice

Sastojci:
pizza ružice

450 gr gotovog testa za pizzu (ukoliko pravite svoje testo, pazite na gramažu)
1/3 šolje paradajz sosa
1 kašika svežeg origana, naseckanog
1 čen belog luka, naseckan
1/2-2/3 šolje narendanog mocarela sira (količina po želji)
24-30 kolutića kobasica
2 kašike narendanog parmezana












1/4 šolje usitnjene šunke
1/2 šolje kukuruznog brašna
Zagrejte rernu na 210C. Testo stavite na pobrašnavljenu površinu i razvucite ga na pola cm debljine, pa i tanje. Trebalo bi da formirate približan oblik pravougaonika okvirnih dimenzija 23×30.
Testo premažite paradajz sosom, pospite origano i beli luk. Mocarelu rasporedite ravnomerno preko testa za pizza ružice. Pospite i kobasice i šunku. (Kobasica možete dodati i više, ali nemojte pretrpati testo. Ukoliko više volite šunku, ona vam može biti u većim količinama, a kobasice u manjim). Lagano umotajte testo u rolat i ostavite ga na daski za seckanje.Ostavite u frižideru na 30 minuta.
pizza ružice
Kada “rolat” izvadite secite ga na kolutiće debljine 2,5 do 3 cm. Svaki kolutić sa jedne strane umočite u kukuruzno brašno (slobodno ga dodajte više). “Točkiće” za pizza ružice redate na nauljenu tepsiju, ali onaj deo koji je umočen u kukuruzno brašno okrećete na dno. Svaku ružicu pospite parmezanom i pecite 15-20 minuta dok ne porumene. Posebno pazite da ružice ne zagore pri dnu.

Ostavite da se ohlade 5 minuta i služite ih sa još paradajz sosa, u koji možete dodati malo svežeg peršuna.
Da li ste pravili nešto slično? Čime bi filovali ove ružice? Kakvu pizzu volite?

Read more 
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian