Open top menu
petak, 28. veljače 2014.

Ljubavne šubarice




Sastojci:
5 jaja
200 gr šećera
1 kesica praška za pecivo
12 žlica mlijeka
12 žlica brašna
1 žlica kakaa
3 male šolje (od kave) ulja


Sastojci za kremu:
0,5 l mlijeka
10 žlica šećera
3 žlice gustina
3 žlice brašna
125 g šećera u prahu
250 g margarina

Sastojci za preljev:
100 g kokosa
100 g čokolade

Priprema:
Pjenasto umutiti bjelanjke sa šećerom pa postepeno dodavati žumanjke , prašak za pecivo, mlijeko, ulje, brašno i kakao. Sve  sastojke dobro sjediniti i peći u zagrijanoj pećnici na 200º C. Pečenu koru ohladiti i pomoću modle u obliku srca vaditi oblike.
Za nadjev pomiješati brašno i gustin, dodati šećer i mlijeko te sve zajedno kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne (kao puding). Ukloniti s vatre i ohladiti. Pjenasto umutiti margarin i šećer u prahu, dodati ohlađenu kremu i promiješati .

Dva srca spajati kao vanilice kremom, kao i sa strane pa uvaljati u kokos i preliti odozgo sa otopljenom čokoladom.

http://www.recepti-svijeta.com/ljubavne-subarice/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian