Brza priprema, odličan kolač...
1 čaša jogurta
2 žumanjka
2 bjelanjka
1 čaša šećera
2 čaše brašna
¾ čaše ulja
1 prašak za pecivo
Malo ruma
2 velike žlice ribane korice od limuna
Zašećereno voće
Jogurt se izmiješa sa šećerom, žumanjcima i uljem. Doda
se snijeg od 2 bjelanjka, brašno, prašak za pecivo, rum i ribana korica od
limuna. Kolač pecite u dobro namašćenom i brašnom posutom plehu. Kad je napola
pečen, prelijte ga čvrsto utučenim i sa 4 žlice zašećerenom snijegu od 2
bjelanjka promiješanim s voćem, npr., jagodama, ribizom, malinama ili na
komadiće rezanim marelicama, te pecite dalje dok ne požuti.
Napomena: snijeg mora biti pripremljen tako da se odmah
stavi na kolač. Ako nemamo svježeg voća, možemo to isto učiniti s ušećerenim
voćem. Čaša od jogurta vrijedi kao mjerica za ostale sastojke iz recepta.
(CURE.BA)