Jednostavna priprema, a prava poslastica...
Sastojci:
3 dcl brašna, 2 dcl jogurta, 1,5 dcl mlijeka, 1,5 dcl šećera, 1,5 dcl ulja, jagoda po želji, 1 puding od vanilije ili jagoda ili želatina alge agar - agar, šlag, prašak za pecivo
3 dcl brašna, 2 dcl jogurta, 1,5 dcl mlijeka, 1,5 dcl šećera, 1,5 dcl ulja, jagoda po želji, 1 puding od vanilije ili jagoda ili želatina alge agar - agar, šlag, prašak za pecivo
Priprema: Izmiksamo tijesto od brašna, jogurta, mlijeka,
šećera, ulja i praška za pecivo. Lim u kojem ćemo peći kolač premažemo maslacem
i pobrašnimo te u njega ulijemo smjesu. Lim može biti veći jer biskvit ne mora
biti visok. Pečemo na 200°C oko pola sata (dok se rubovi ne odvoje). Biskvit
ohladimo (ne u hladnjaku). Za to vrijeme očistimo i operemo jagode te ih
prepolovimo. Jagode poslažemo jednu polovicu do druge na biskvit. Puding
skuhamo prema uputu samo što umjesto mlijeka upotrijebimo 3 dcl vode. Takvim
pudingom prelijemo jagode i ohladimo u hladnjaku. Prije posluživanja ukrasimo
šlagom i komadićima jagoda te naribanom čokoladom. Umjesto vode, za puding
možemo upotrijebiti čaj od metvice.
(CURE.BA)