Sastojci
za koru:
5
jaja
5
kašika brašna
5
kašika šećera
pola
praška za pecivo
Za
fil:
1
margarin
250
gr šećera u prahu
300
gr mljevenog plazma keksa
4
dcl gaziranog soka
kutija
„jafa keksa“
4
pudinga od vanile
1
l mlijeka
15
kašika šećera
kutija
piškota
200
gr čokolade za kuhanje
Priprema:
Umutite
jaja, šećer i brašno, u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo. Koru
ispecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu. Pečenu koru izvadite i ostavite
da se ohladi.
Za
fil margarin umutite pJenasto sa šećerom u prahu. U mljeveni keks dodajte tri
decilitra soka i trećinu umućenog margarina, pa premažite koru. Odozgo
poredajte „jafa keks“ koji ste prije toga potopili u sok. U litar mlijeka, sa
deset kašika šećera, skuhajte četiri pudinga od vanile. Ohladite i umutite s
preostalim umućenim margarinom. Fil podijelite na dva dijela. Jedan neka ostane
žut, a u drugi dodajte rendanu čokoladu. Preko „jafa keksa“ premažite žuti fil,
poredajte piškote potopljene u sok, pa premažite filom od čokolade. Tortu
ukrasite po želji.
Izvor: http://domaci-recepti.blogspot.com/