Open top menu
petak, 14. ožujka 2014.



Testo 
115 g margarina
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
100 g naribane čokolade
4 žumanjka
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
100 g seckanih badema
2-3 kašike mleka
sneg od 4 belanca
Glazura:
100 g čokolade
2 kašike ulja


Priprema

Čokoladu, margarin, vanilin šećer i žumanjke izmiksajte u penastu smesu.
Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, iseckanim bademima i mlekom.
U dobijenu smesu lagano umešajte sneg od belanaca.
U pobrašnjen i pouljen kalup za kuglof promjera 14-18 cm ulijte smesu.
Pecite oko 35 minuta na srednjoj temperaturi.
Na pari istopite čokoladu i ulje kako bi pripremili čokoladnu glazuru.
Kada se čokoladni kuglof ispeče, pustite da se malo ohladi pa prelijte čokoladnom glazurom.


Izvor: https://www.facebook.com/Receptizatorteikolace
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian