Open top menu
petak, 14. ožujka 2014.



kora
8 belanaca
300 gr. šećera


1 kašika gustina
1 kašika brašna
ja sam dodala i jednu kašiku pudinga od jagode

žuti fil

1/2 l. mleka
200 gr. šećera
5 kašika brašna
8 žumanaca
2 vanilin šećera
250 gr. maslaca ili margarina

voćni fil

3 dcl. vode
300 gr. šećera
150 gr. pudinga od jagode
300 gr. smrznutih malina

glazura od čokolade
100 gr. čokolade za kuvanje, 3 kašike ulja

Priprema
Umutiti dobro belanca pa dodavati polako šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg. Lagano umešati gustin, brašno i kašiku praha pudinga.

Peći na 120 stepeni oko 30 minuta. Kora ne treba da se presuši.

Za žuti fil umutiti žumanca sa brašnom, šećerom, vanila šećerom i malo mleka koje se odvoji od pola litre. Zakuvati smesu u vrelo mleko i ostaviti da se ohladi.

Maslac penasto umutiti, dodavati kašiku po kašiku fila i sve zajedno umutiti u glatku kremu.

Voćni fil
Od 300 gr. šećera odvojiti 4, 5 kašika, izmešati sa pudingom, dodati i 5, 6 kašika vode. Ostatak vode i šećera staviti da prokuva, da se sav šećer istopi. Zakuvati puding i u vrelo dodati smrznute maline.

Fil ohladiti i premazati preko žutog.

Gore staviti glazuru od čokolade i na kraju voće.


Izvor: https://www.facebook.com/Receptizatorteikolace
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian