Sastojci:
ulje
pola glavice luka
2-3 režnja češnjaka
za jednu žlicu
nareznaog špeka
pola
žličiceslatke crvene paprike
200 gr svinjetine
za gulaš
2-3
srednjakrumpira
2 srednjemrkve
200 grsmrznutog graška
200 gr smrznutih
mahuna
1 kocka goveđa za juhe
1 žlica
koncentrata paradajza
3-4 žlicapasiranog paradajza
1,5 dclbijelog vina
sol, papar
1 žličica vegete
vode
Priprema:
1.Luk i češnjak na sitno narezati, dinstati na ulju,
dodati sitno razan špek, dinstati još malo, dodati pola žličice crvene paprike,
promješati i na to bacitit na kockice narezanu svinjetinu. Dobro
promješati i malo prodinstati da pusti
sokove.
2.Dodati krumpir i mrkvu očišćene i rezane na kockice,
promješati, dinstati otkolopljene zdjele, mješajuči dodati žličicu vegete i
sol, zaliti sa vinom i pustiti da malo ispari, mješati.
3.Kad vidite da su sokovi u kojima se sve dinsta gusti
dodati koncentrat paradajza i pasirani paradajz, mješati, zaliti vodom toliko
da lijepo sve bude prekriveno, ubaciti goveđu kocku, poklopiti i kuhati 15tak
minuta.
4.Zamrznuti grašak i mahune izvaditi u cijedilo i
proprati eventualne smrzotine s njih. Kada je krumpir na pola kuhan dodati
grašak i mahune, dopuniti zdjelu vodom ako treba, da sve bude prekriveno.
Kuhati do kraja.
5.Nije potrabno dodavati nikakve zaprške ili zgušnjavati
ćušpajz, samo izdrepiti vilicom nekoliko kockica krumpira i pustiti da malo
odstoji prije serviranja.
Posluživanje
Kod nas je ovo glavno jelo. Ukoliko volite, kada dodajete
grašak i mahune, možete dodati kobasu narezanu na kolutiće, ili povećati po
želji količinu mesa.
Izvor: http://www.coolinarika.com/