Open top menu
subota, 15. ožujka 2014.



Sastojci:
ulje
pola glavice luka
2-3 režnja češnjaka
za jednu žlicu nareznaog špeka
pola žličiceslatke crvene paprike
200 gr svinjetine za gulaš
2-3 srednjakrumpira 
2 srednjemrkve 
200 grsmrznutog graška
200 gr smrznutih mahuna 
1 kocka goveđa za juhe
1 žlica koncentrata paradajza 
3-4 žlicapasiranog paradajza 
1,5 dclbijelog vina 
sol, papar 

1 žličica vegete  vode

Priprema:
1.Luk i češnjak na sitno narezati, dinstati na ulju, dodati sitno razan špek, dinstati još malo, dodati pola žličice crvene paprike, promješati i na to bacitit na kockice narezanu svinjetinu. Dobro promješati  i malo prodinstati da pusti sokove.

2.Dodati krumpir i mrkvu očišćene i rezane na kockice, promješati, dinstati otkolopljene zdjele, mješajuči dodati žličicu vegete i sol, zaliti sa vinom i pustiti da malo ispari, mješati.

3.Kad vidite da su sokovi u kojima se sve dinsta gusti dodati koncentrat paradajza i pasirani paradajz, mješati, zaliti vodom toliko da lijepo sve bude prekriveno, ubaciti goveđu kocku, poklopiti i kuhati 15tak minuta.

4.Zamrznuti grašak i mahune izvaditi u cijedilo i proprati eventualne smrzotine s njih. Kada je krumpir na pola kuhan dodati grašak i mahune, dopuniti zdjelu vodom ako treba, da sve bude prekriveno. Kuhati do kraja.

5.Nije potrabno dodavati nikakve zaprške ili zgušnjavati ćušpajz, samo izdrepiti vilicom nekoliko kockica krumpira i pustiti da malo odstoji prije serviranja.

Posluživanje
Kod nas je ovo glavno jelo. Ukoliko volite, kada dodajete grašak i mahune, možete dodati kobasu narezanu na kolutiće, ili povećati po želji količinu mesa.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian