Open top menu
subota, 15. ožujka 2014.



Sastojci:
300 g. tamne čokolade za kuhanje 
250 g omekšanog maslaca 
180 gšećera 
1 vanilin šećer 
4 žumanjka 
120  g brašna 
1 mala žlica praška za pecivo 
4 bjelanjka

malko soli

Priprema:

1.Rernu ugrijati na 170 C i kalup (26 cm) namastiti i pobrašniti.

Čokoladu izlomiti na manje komadiće i otopiti nad parom u jednoj zdjelici - pa ostaviti da se malko ohladi.

Dok se čokolada hladi ...

2.Omekšani maslac sa mikserom dobro izraditi - tako da bude fino pjenast - dodati šećer i vanilin šećer i ponovo sa mikserom izraditi dok se šećer ne otopi.

Dodati žumanjke i opet dobro izmiješati - isto tako umiješati otopljenu čokoladu.

3.U smjesu dodati brašno i prašak za pecivo i kratko umiješati.

Bjelanjce i malko soli sa mikserom izraditi u čvrst snijeg - pa dodati u čoko-smjesu i pažljivo umiješati.

Tijesto izliti u kalup za torte i peći u rerni na 170 C od prilike 30-35 min. (samo pazite da se kolač ne prepeče).

Posluživanje
Servirajte sa šlagom i sa umakom od jagoda ili malina.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian