Sastojci:
300 g. tamne čokolade za kuhanje
250 g omekšanog maslaca
180 gšećera
1 vanilin šećer
4 žumanjka
120 g brašna
1 mala žlica praška za pecivo
4 bjelanjka
malko soli
Priprema:
1.Rernu ugrijati na 170 C i kalup (26 cm) namastiti i
pobrašniti.
Čokoladu izlomiti na manje komadiće i otopiti nad parom u
jednoj zdjelici - pa ostaviti da se malko ohladi.
Dok se čokolada hladi ...
2.Omekšani maslac sa mikserom dobro izraditi - tako da
bude fino pjenast - dodati šećer i vanilin šećer i ponovo sa mikserom izraditi
dok se šećer ne otopi.
Dodati žumanjke i opet dobro izmiješati - isto tako
umiješati otopljenu čokoladu.
3.U smjesu dodati brašno i prašak za pecivo i kratko
umiješati.
Bjelanjce i malko soli sa mikserom izraditi u čvrst
snijeg - pa dodati u čoko-smjesu i pažljivo umiješati.
Tijesto izliti u kalup za torte i peći u rerni na 170 C
od prilike 30-35 min. (samo pazite da se kolač ne prepeče).
Posluživanje
Servirajte sa šlagom i sa umakom od jagoda ili malina.
Izvor: http://www.coolinarika.com/