Open top menu
četvrtak, 13. ožujka 2014.




Da li ste znali da piškote možete napraviti sami? Veoma su sličnog ukusa kao i one kupovne. Isprobajte ovaj lak recept…

Potrebno vam je:

140 g mekog brašna
6 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
šećer u prahu po potrebi
Priprema:

Označite običnom olovkom na papiru za pečenje oblik i dužinu piškota.
Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg i dodajte im 100 g šećera, te još malo mutite.
U odvojenoj posudi veoma penasto umutite žumanca sa 20 g šećera.
Dodajte pola količine belanaca u žumanca i pokretima odozdo nagore izmešajte dve smese. Zatim dodajte i ostatak belanaca i takođe pažljivo promešajte.
Brašno stavljajte u smesu posipajući ga malo pomalo kao da “prskate” po površini, dok istovremeno lagano kašikom mešate dok se sve ravnomerno ne sjedini. Stavite smesu u poslastičarski špric sa okruglim nastavkom i izvlačite piškote na iscrtani papir.
Piškote pospite šećerom u prahu radi hrskavosti. Pustite da stoje 2 minuta, pa ponovite postupak sa šećerom u prahu.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 8-10 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Izvor: http://www.bakinirecepti.net/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian