Isprobajte
Ricotta nutella brownies tortu.
1.
Brownie podloga
2 velike kašike Nutelle
2 jaja
1 čikara (šolja) od 2 dcl oštrog brašna
1 čikara od 1 dcl smeđeg šećera
½ čikare od 1 dcl kakaa
15 dkg maslaca, otopljenog i ohlađenog
10 dkg sitno sjeckanih lješnjaka (može i
oraha ili bajama)
Sve
sastojke dobro izmiješajte, najprije maslac, jaja, dodajte cukar i lješnjake pa
na kraju brašno i kakao. Stavite u pobrašnjen i pouljen kalup.
2. Ricotta smjesa
250 gr ricotta sira
3 velike kašike Nutelle
1 žlica kakaa
2 žlice smeđeg šećera
2 jaja
Sastojke
dobro izmiješajte pa stavite preko prve, brownie smjese. Pećnicu zagrijte na
160 C pa pecite četrdeset pet minuta. Ohlađenu tortu pospite sa samljevenim karameliziranim
lješnjacima i okolo je ukrasite mljevenim bajamima.
Karamelizirani lješnjaci
20 dkg šećera
10 dkg lješnjaka
Šećer
otopite na vatri tako da bude tekuća smeđa smjesa tj. karamel pa u njega
umiješajate nasjeckane lješnjake. Ohlađenu smjesu stavite u čvršću vrećicu pa
dobro istucite batićem za meso. To je smjesa kojom ćete prekriti ovu tortu, ali
je možete iskoristiti i za mnoge druge kolače, kreme, sladolede i mousseve.
(CURE.BA)