Open top menu
ponedjeljak, 10. ožujka 2014.


Torta, ta kraljica kolača, poslastica je kojoj tek rijetki mogu odoljeti.


Neizostavan je desert svake svečanosti, od rođendana do svadbi i raznih proslava.

 Južna torta:
Sastojci za kremu
10 žumanjaka
30 dkg šećera
1 vanilin šećer
25 dkg maslaca
1 dcl ruma
40 dkg badema
½ l vrhnja za šlag

Za tortu:
kutija keksa petit beure
mlijeko
malo ruma za aromu

Priprema:
Izmiješati žumanjke, šećer, rum i vanilin šećer. Posebno izraditi maslac i dodati ga u smjesu jaja i šećera.Dodati bademe, koje treba oguliti, osušiti u pećnici i samljeti. Vrhnje za šlag ohladiti u dubinskom najmanje 30 minuta i čvrsto istući, te dodati u kremu. U mlijeko dodati malo ruma za aromu i u tu mješavinu natopiti kekse, koji se slažu u kalup za torte. Na svaki red keksa nanijeti kremu, ukupno trebaju biti tri reda keksa,  na vrhu završiti slojem kreme. Ostaviti tortu u kalupu 12 sati u hladnjaku prije rezanja. Može se posuti s mljevenim bademima ili sitno naribanom čokoladom.
(CURE.BA)


















Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian