Sastojci:
200 g smrznutog graška
200 g šargarepe
200 g krompira
200 g jabuka
1 limun
6 kašika majoneza
7 kašika kisele pavlake
250 ml supe od povrća
20 g želatina
5 jaja
1 crvena paprika
1 veza peršunnovog lista
biber
so
Priprema :
Jaja kuvati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu
i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti. Kockice šargarepe, graška i krompira
kuvati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti
da se ohlade u potpunosti. Jabuke oguliti, izrezati na kockice i dodati sok od
limuna.
Povrće i jabuke staviti u veliku zdelu. Majonez pomešati
s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro
promešati.
Supu od kuvanog povrća pomešati sa želatinom i otopiti na
niskoj temperaturi pa pomešati sa smesom u zdeli. Ostaviti da se ohladi pa
razvući u pravougaonik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu
poređati skuvana jaja i urolati. Ostaviti u friižider preko noći da se ohladi i
stegne. Rolat ukrasiti paprikom i persunom. Prijatno...
Izvor: https://www.facebook.com/pages/Najbolji-recepti/585504168179932?ref=br_tf