Open top menu
subota, 15. ožujka 2014.


Sastojci:
4 osobe
3 zlice kiselog vrhnja/kajmaka ili creme freich
 4 zlicemajoneze
300 g tune, konzervirane u vodi 
50 gkukuruza iz konzerve 
50 g graska, svjezeg ili zamrznutog
 50 g crvene paprike, isjecene na sitne kockice 
50 g luka, isjecen na sitno  

sol + papar

Priprema:

1.U zdjeli izmjesati kiselo vrhnje i majonezu.
Tunu ocjediti od vode u kojoj je bila konzervirana, dodati u majonezu i izmjesati da postane sto sitnija. Ja volim kada se u salati osjete komadici ribe, pa je previse i ne mjesam. Dodati ostale sastojke, posliti i popapriti po zelji i sve jos jednom dobro izmjesati.
Ostaviti u hladnjak do posluzivanja.


Kad koristim svjezi grasak, blansiram ga u vreloj vodi, 1 - 2 min. i isperem u ledenoj vodi da zadrzi lijepu zelenu boju.
Zamrznuti grasak prelijem sa kipucom vodom i isperem takodje u ledenoj vodi zbog boje.

2. U salatu mozete umjesati svjez kopar, usoljene kapare, luk mozete izostaviti ili zamjeniti svjezim vlascem. Nekoliko kapi limunovog soka daje salati jos bolji okus.

3. Nama je najbolja namazana na kriske razenog kruha.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian