Sastojci:
biskvit
300gšećera
Prsohvat soli
par kapi octa
200g maslaca
200g tamne čokolade
200 g brašna + 1/2 žličice praška za pecivo
2 žlicejače kave
8 XXLjaja
kokos krema
2dl kokosovog
mlijeka
100g kokos brašna
200g lino lade milk
30ml likera batida de coco ili malibu
5 g želatine
150ml vrhnja za šlag
100g mascarpone sira +3 žlice meda
krema s kavom
3 jaja
2 žumanjka
200 gtamne čokolade
80gšećera
40ml likera od kave
250ml vrhnja za slag
150gmascarpone sira
10gželatine
30gmeda
100g lino lade tamne
preljev za kore
200mlmlijeka
100mllikera od kokosa
50gmeda
1 vrećica ice caffe (instant)
Priprema:
1.Izmiksati bjelanjke s 150g šećera i octom. Maslac
pjenasto izmješati s 150g šećera i dodavati postepeno 1 po1 žumanjak. U tu
smjesu pažljivo umješati čokoladu
otopljenu na pari.
2.U čokoladnu smjesu pažljivo dodati brašno promješano s
praškom za pecivo i soli. Kuhačom laaagano umješati bjelanjke i kavu.
U četvrtasti pleh za pečenje sipati smjesu, prethodno
obložiti papirom za pečenje.
3.Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu, provjeriti
čačkalicom je li pečeno. Pripremiti preljev tako sto sve sastojke zagrijemo.
Pečeni biskvit ohladiti pokrivenog plastičnom folijom i
prerezati po pola. Svaki preliti preljevom i zamrznuti ih.
4.Biskvit je najbolje ispeći dan ranije zbog zamrzavanja,
a zamrzava se radi sočnosti. Kada se zamrzne može se odmrznuti i dalje raditi
filove.
5.Za kokos fil ugrijati kokosovo mlijeko i kokos na vatri
dok smjesa ne dođe do točke vrenja i onda još 2 min. U toplo usuti lino ladu. Ohladiti i za to
vrijeme pripremati fil od kave. U ohlađeno dodati izmiksano vrhnje za šlag,
pripremljenu želatinu i mascarpone s medom, te liker.
6.Jaja i žumanjke pjenasto izmiksati s šećerom i dodati
nasjeckanu čokoladu, kuhati na pari dok se ne zgusne i bude sjajno, stalno
mješati.
Ohladiti i u ohlađeno dodati izmiksano vrhnje za šlag,
pripremljenu želatinuu, liker i mascarpone, te med i nutellu.
7 . Odmrznuti biskvit premazati kokos kremom, staviti
drugi biskvit pa kremu od kave. Kolač staviti u hladnjak i rashlađenog rezati.
Izvor: http://www.coolinarika.com/