Open top menu
subota, 15. ožujka 2014.



Sastojci:

biskvit
 300gšećera
 Prsohvat soli 
par kapi octa 
200g maslaca 
200g tamne čokolade 
200 g brašna + 1/2 žličice praška za pecivo 
2 žlicejače kave 
8 XXLjaja

kokos krema

 2dl kokosovog mlijeka 
100g kokos brašna 
200g lino lade milk 
30ml likera batida de coco ili malibu 
5 g želatine 
150ml vrhnja za šlag 
100g mascarpone sira +3 žlice meda

krema s kavom

 3 jaja
 2 žumanjka 
200 gtamne čokolade 
80gšećera 
40ml likera od kave 
250ml vrhnja za slag 
150gmascarpone sira 
10gželatine 
30gmeda 
100g lino lade tamne

preljev za kore

 200mlmlijeka 
100mllikera od kokosa
 50gmeda 

1 vrećica ice caffe (instant)

Priprema:

1.Izmiksati bjelanjke s 150g šećera i octom. Maslac pjenasto izmješati s 150g šećera i dodavati postepeno 1 po1 žumanjak. U tu smjesu pažljivo umješati  čokoladu otopljenu na pari.

2.U čokoladnu smjesu pažljivo dodati brašno promješano s praškom za pecivo i soli. Kuhačom laaagano umješati bjelanjke i kavu.
U četvrtasti pleh za pečenje sipati smjesu, prethodno obložiti papirom za pečenje.


3.Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu, provjeriti čačkalicom je li pečeno. Pripremiti preljev tako sto sve sastojke zagrijemo.
Pečeni biskvit ohladiti pokrivenog plastičnom folijom i prerezati po pola. Svaki preliti preljevom i zamrznuti ih.

4.Biskvit je najbolje ispeći dan ranije zbog zamrzavanja, a zamrzava se radi sočnosti. Kada se zamrzne može se odmrznuti i dalje raditi filove.

5.Za kokos fil ugrijati kokosovo mlijeko i kokos na vatri dok smjesa ne dođe do točke vrenja i onda još 2 min. U  toplo usuti lino ladu. Ohladiti i za to vrijeme pripremati fil od kave. U ohlađeno dodati izmiksano vrhnje za šlag, pripremljenu želatinu i mascarpone s medom, te liker.

6.Jaja i žumanjke pjenasto izmiksati s šećerom i dodati nasjeckanu čokoladu, kuhati na pari dok se ne zgusne i bude sjajno, stalno mješati.
Ohladiti i u ohlađeno dodati izmiksano vrhnje za šlag, pripremljenu želatinuu, liker i mascarpone, te med i nutellu.

7 . Odmrznuti biskvit premazati kokos kremom, staviti drugi biskvit pa kremu od kave. Kolač staviti u hladnjak i rashlađenog rezati.

Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian