Sastojci
za biskvit:
10
jaja
180 g šećera
200
g mljevenih oraha ili lješnjaka
200
g čokolade u prahu
1
prašak za pecivo
Sastojci
za kremu:
0,5
l slatkog vrhnja
200
g čokolade za kuhanje
Priprema:
Jaja
i šećer pjenasto umutiti mikserom, a orahe/lješnjake, čokoladu u prahu i prašak
za pecivo dobro promiješati u zasebnoj posudi tako da čokolada nema grudice.
Pomiješati s jajima. Peći u velikom limu na masnom papiru na 180°C oko 20-25
minuta.
Otopiti
čokoladu u slatkom vrhnju na laganoj vatri uz stalno miješanje. (raditi dok je
biskvit još u pećnici). Još topao biskvit izbockati viljuškom i zaliti toplom
kremom.
Ohladiti.
(ja ga ne volim hladiti u hladnjaku, jer se tada krema previše stvrdne, a
ukusniji mi je kad je sočniji)