Za
ovaj kolač lisnato tijesto je potrebno peći 2 puta, pripremiti čokoladni
biskvit i kremu...ali nemojte da vas recept obeshrabri, jer kolač je zaista
jednostavan za pripremu i jako je ukusan.
Sastojci:
1
pakovanje lisnatog tijesta
Za
biskvit:
20
dkg šećera
6
žumanaca
15
dkg naribane čokolade
15
dkg mljevenih oraha
6
bjelanjaka
Za
kremu:
6
dcl mlijeka
3
žlice oštrog brašna
3
žlice gustina
25
dkg margarina
10
dkg maslaca
25
dkg šećera u prahu
korica limuna
2
kesice vanilin šećera
Priprema:
Lisnato
tijesto razvaljajte na 2 komada te ih oba pecite na obrnutoj strani velikog
pleha za pečenje.
Pomješajte
žumanjke sa šećerom, dodajte naribanu čokoladu, samljevene orahe te na kraju
snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u
veliki pleh za pečenje kojeg ste prije obložili sa papirom za pečenje. Peći 30
minuta na temperaturi od 180˚C oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite i ohladite.
U
šest decilitara mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin sa otprilike pola
decilitra mlijeka (dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte sa
mikserom, tako neće ostati grudvice brašna). Kad se to skoro skroz ohladi
dodajte pjenasto umučen margarin, maslac, vanilija šećer, koricu limuna i šećer u prahu.
Slažite
lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme,
lisnato tijesto. Po vrhu pospite sa šećerom u prahu.
http://domaci-recepti.blogspot.com/