Open top menu
četvrtak, 17. travnja 2014.



Sastojci
podloga
 250 gr mrvice keksa  
70 gr omeksalog putera

krema od sira
 2 pakovanja (500 gr) 
philadelphia krem sir  
100 gr secera 
 3 velike kasike djindjer marmelade (moze i neka druga) 
 250 gr slag, u tecnom stanju  
1 kesica vanilije 
 2 kom limuna sok, + rendana korica 
1 limuna

sos
 150 gr svjezih malina 
 300 gr svjezih jagoda 
 secer po ukusu


Priprema

U multipraktik staviti mrvice keksa i omeksali puter. Izmiksati, istresti u kalup i pritiskajuci kasikom oblikovati podlogu za kolac.
2
Krem sir, sobne temperature, miksati sa secerom i vanilijom. Dodati sok od dva limuna, rendanu koricu jednog limuna, marmeladu i izjednaciti masu.
3
Dodati tecni slag i nastaviti mutiti sve dok se masa ne ucvrsti.
Sipati kremu preko pripremljene kore, poravnati i ostaviti u frizider da odstoji najmanje tri sata. Pred sluzenje, ukrasite po vasoj zelji, a sluzite obavezno sa svjeze napravljenim sosom.
Sos od malina i jagoda:

1. Maline i jagode ubacite u dublju zdjelicu i elektricnim stapom izmiksajte. Dobijenu masu prebacite u cjedilo i ispasirajte. Dodajte malo secera, promijesajte i sluzite uz ovaj kolac ili ga prelijte preko kolaca..
Posluživanje
Umjesto marmelade od djindjera mozete upotrijebiti marmeladu od narance ili limuna.

Izvor: coolinarka.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian