Sastojci
podloga
250 gr mrvice keksa
70 gr omeksalog putera
krema od sira
2 pakovanja (500 gr)
philadelphia krem sir
100 gr secera
3 velike kasike djindjer marmelade (moze i neka druga)
250 gr slag, u tecnom stanju
1 kesica vanilije
2 kom limuna sok, + rendana korica
1 limuna
sos
150 gr svjezih malina
300 gr svjezih jagoda
secer po ukusu
Priprema
U multipraktik staviti mrvice keksa i omeksali puter. Izmiksati, istresti u kalup i pritiskajuci kasikom oblikovati podlogu za kolac.
2
Krem sir, sobne temperature, miksati sa secerom i vanilijom. Dodati sok od dva limuna, rendanu koricu jednog limuna, marmeladu i izjednaciti masu.
3
Dodati tecni slag i nastaviti mutiti sve dok se masa ne ucvrsti.
4
Sipati kremu preko pripremljene kore, poravnati i ostaviti u frizider da odstoji najmanje tri sata. Pred sluzenje, ukrasite po vasoj zelji, a sluzite obavezno sa svjeze napravljenim sosom.
5
Sos od malina i jagoda:
1. Maline i jagode ubacite u dublju zdjelicu i elektricnim stapom izmiksajte. Dobijenu masu prebacite u cjedilo i ispasirajte. Dodajte malo secera, promijesajte i sluzite uz ovaj kolac ili ga prelijte preko kolaca..
Posluživanje
Umjesto marmelade od djindjera mozete upotrijebiti marmeladu od narance ili limuna.
Izvor: coolinarka.com