Open top menu
četvrtak, 17. travnja 2014.



Sastojci
Biskvit:
 3 jaja  2 šalice šećera  1 vanilin šećer  
3 šalice glatkog brašna
  1/2 šalica ulja 
 1 čvrsti jogurt 
 1/2 praška za pecivo

Krema:
 400 ml vrhnja za šlag 
 200 g sirnog namaza (najbolje Philadelphia) 
 300 g svježeg sira  
3 žlice šećera
Preljev od višanja
 350g višanja (količina iz jedne tegle kompota)
  250ml soka iz kompota 
 1 preljev za torte

Priprema
1
BISKVIT
Šećer i jaja miksati dok se ne dobije glatka smjesa. Lagano ulijevati ulje te dodati jogurt, miksajući cijelo vrijeme.
U posebnoj posudi pomiješati brašno sa praškom za pecivo te dodati smjesi i dobro izmiksati.
Smjesu izliti u okruglu tepsiju i staviti peći na 180 stupnjeva otprilike sat vremena. Gotov biskvit staviti na hlađenje.
2
KREMA
U posudi izmiksati sireve i šećer dok se više ne osjete kristalići šećera u smjesi.
U drugoj posudi umutiti vrhnje za šlag. Šlag dodavati smjesi sireva i lagano miješati dok se ne dobije jednolična smjesa. 

3
SLAGANJE TORTE
Biskvit prerežemo vodoravno, te jedan dio stavimo za dno torte, a oko njega učvrstimo obruč za torte, kako nam ne bi krema i preljev pobjegli :) 
Dno namažemo polovicom kreme, zatim stavimo drugi dio biskvita te njega premažemo preostalom kremom. 
Ocijeđene višnje posložimo ravnomjerno na tortu.
U posudi zagrijemo sok iz kompota. Preljev za torte pomiješamo sa 2-3 žlice soka te ga dodamo vrelom soku, čekamo da proključa, a zatim prelijemo preko višanja. Tortu stavimo na hlađenje :)
Posluživanje
Dobro ohlađenu tortu servirati po želji i ukusu :)  


Izvor: coolinarka.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian