Sastojci
Biskvit:
3 jaja 2 šalice šećera 1 vanilin šećer
3 šalice glatkog brašna
1/2 šalica ulja
1 čvrsti jogurt
1/2 praška za pecivo
Krema:
400 ml vrhnja za šlag
200 g sirnog namaza (najbolje Philadelphia)
300 g svježeg sira
3 žlice šećera
Preljev od višanja
350g višanja (količina iz jedne tegle kompota)
250ml soka iz kompota
1 preljev za torte
Priprema
1
BISKVIT
Šećer i jaja miksati dok se ne dobije glatka smjesa. Lagano ulijevati ulje te dodati jogurt, miksajući cijelo vrijeme.
U posebnoj posudi pomiješati brašno sa praškom za pecivo te dodati smjesi i dobro izmiksati.
Smjesu izliti u okruglu tepsiju i staviti peći na 180 stupnjeva otprilike sat vremena. Gotov biskvit staviti na hlađenje.
2
KREMA
U posudi izmiksati sireve i šećer dok se više ne osjete kristalići šećera u smjesi.
U drugoj posudi umutiti vrhnje za šlag. Šlag dodavati smjesi sireva i lagano miješati dok se ne dobije jednolična smjesa.
3
SLAGANJE TORTE
Biskvit prerežemo vodoravno, te jedan dio stavimo za dno torte, a oko njega učvrstimo obruč za torte, kako nam ne bi krema i preljev pobjegli :)
Dno namažemo polovicom kreme, zatim stavimo drugi dio biskvita te njega premažemo preostalom kremom.
Ocijeđene višnje posložimo ravnomjerno na tortu.
U posudi zagrijemo sok iz kompota. Preljev za torte pomiješamo sa 2-3 žlice soka te ga dodamo vrelom soku, čekamo da proključa, a zatim prelijemo preko višanja. Tortu stavimo na hlađenje :)
Posluživanje
Dobro ohlađenu tortu servirati po želji i ukusu :)
Izvor: coolinarka.com