Open top menu
petak, 18. travnja 2014.



Sastojci za koru:

6 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika mlijeka
6 kašika ulja
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
 3 kašike kakaa

Sastojci za fil:

750 g mlijeka
250 g šećera
3 pudinga od jagode
6 bjelanaca
9 kašika šećera
1 vanil šećer
jagode – sječene (cca 600 gr) i 2 šlag kreme sa jagodom

Priprema:

Žumanca umutiti sa šećerom, mlijekom, uljem, brašnom i praškom za pecivo. Ispeći koru na umjereno jakoj temperaturi.
Mlijeko, šećer i puding od vanile skuhati u puding. Umutiti 6 bjelanaca sa 8 kašika šećera i vanil šećerom u čvrst šne, te dodati u vruć puding i dobro sjediniti mikserom.
U prohladjeno dodati sjeckane jagode. Izliti preko kore, a odozgo premazati dobro umućenom šlag kremom od jagode. Ukrasiti po želji. Prijatno!!!
Možda nisam bas najljepše isjekla kolač, ali u ukus nemojte sumnjati icon smile Jagoda kocke

Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian