Open top menu
petak, 18. travnja 2014.



Sastojci:

Kora:

2 jaja
400 gr brašna
200 gr margarina
100 gr šećera
limunova kora
pola kesice praška za pecivo
Fil:

50 gr margarina
1 kg šljiva
100 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1 mala kašika cimeta
1 kašika ruma
Posipanje:

100 gr šećera u prahu
Priprema:

U dublju odgovarajuću šerpu staviti 50 gr margarina i otopiti, pa ubaciti polutke šljiva, šećer, vanilin šećer i cimet. Kuvati dok se šljive ne raspadnu i masa postane gušća pa pred kraj dodati rum, promešati i skloniti sa šporeta da se ohladi.
U dublju činiju pomešati šećer i omekšali margarin i mutiti pa dodati jaja, prašak za pecivo, limunovu koru i brašno. Sve dobro umesiti i podeliti na dva jednaka dela.
Pleh premazati uljem i naneti razvučenu koru, staviti da se do pola peče na 200°C. Polupečenu koru izvaditi iz rerne, naneti fil i prekriti sa drugom razvučenom korom, vratiti u rernu i peći dok gornja kora ne dobije braonkastu boju.
Pečenu pitu ohladiti, iseći na kocke i posuti prah šećerom.

Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian