Open top menu
subota, 19. travnja 2014.





Spoj jagoda i nutelle zvuči neodoljivo, zar ne!? Za sve ljubitelje ova dva sastojka donosimo recept za roladu koju je jednostavno pripremiti.




Ukoliko volite jagode u kombinaciji sa slatkim, onda će ova rolada za vas biti pun pogodak.

Sastojci

Biskvit
4 jaja
80 gr šećera
100 gr brašna
Žličica vanilin šećera

Punjenje
Nutella za premazivanje (nekoliko žlica)
400 gr jagoda
Šećer u prahu za posipanje

Priprema

Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti i blijedi, a bjelanjke istucite s prstohvatom soli u snijeg.

Lagano kružnim pokretima umiješajte snijeg u smjesu žumanjaka pa prosijte brašno u smjesu i umiješajte ga također ručno, polako kružnim pokretima.



Razmažite tijesto po papiru za pečenje i pecite 6-7 minuta. Pečenu koru stavite na vlažnu krpu, skinite papir za pećenje i urolajte te ostavite da se ohladi. 

U međuvremenu jagode operite i narežite na tanke ploške za punjenje rolade, a dio na polovice ili četvrtine. Odrolajte biskvit, premažite nutellom i posložite jagode narezane na ploške, zarolajte, posipajte šećerom u prahu i dodatno ukrasite nutellom i jagodama koje ste narezali na polovice ili četvrtine.

Izvor, foto: kuhari.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian