Super spoj čokolade i jabuka koje nisu vidljive u kolaču, ali se osjete. Kolač koji nije zahtjevan, a toliko je ukusan. Neće se pokajati odlučite li ga se napraviti.
Biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
2 dcl ulja
250 g brašna
30 g kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
malo ruma
Krema
3-4 jabuke
150 g šećera
1 dcl vode
3 žlice ruma
200 g maslaca
100 g čokolade
Glazura
100 g čokolade
50 g maslaca
2 žlice ulja
Priprema
Izmiješati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo. Dno kalupa veličine 20x30 cm obložiti papirom za pečenje i uliti smjesu. Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Tijesto izvaditi i ostaviti da se ohladi, te ga prerezati na pola. Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Samljeti jabuke sa štapnim mikserom ili u blenderu. U još tople jabuke dodati čokoladu i margarin da se rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati. Donji dio tijesta vratiti u kalup i na njega staviti gotovu kremu. Kolač preliti glazurom od čokolade.
Rashlađen poslužiti.
Izvor, foto: coolinarika/brankak
subota, 19. travnja 2014.