Open top menu
utorak, 15. travnja 2014.




Sastojci:

-300g kajmaka
-7 kasika brasna
-1 prasak za pecivo
-200 ml kisele pavlake
-7 jaja
-3 paradajza 


-persun
2 sargarepe
300g krugova sunkarice
-ulje
-so i crni biber



Priprema:

Paradajze isijecemo na tanke krugove,persun sitno isijecemo a sargarepe sitno izrendamo.
Jaja polupamo i odvojimo bjelanca od zumanaca.Izmutimo bjelanaca mikserom.Zumanca izmutimo zicom
za mucenje,dodamo prasak za pecivo,brasno , posolimo,dodamo izmucena bjelanca i mijesamo zicom dok se sastojci ne sjedine.Tepsiju oblozimo kuvarskim papirom i namazemo ga uljem.Prerucimo tijesto u tepsiju.
Pecemo 20 minuta na 180°C.Izvadimo patispanj iz tevsije i uvijemo ga u vlaznu  kuhinjsku krpu.Dasku za sjecenje oblozimo
najlonskom folijom.Omeksali patispanj izvadimo iz krpe i stavimo na foliju.Patispanj premazemo pavlakom a zatim kajmakom.

Na kajmak poredamo krugove paradajza,nanesemo isjecen persun,izrendane sargarepe i na kraju poredamo krugove sunkarice.Pomocu folije filovani pestpanj uvijemo u rolat.Odstranimo foliju i stavimo rolat u frizider da se ohladi i stegne.

Ohladeni rolat isijecemo na parcad.Tanjir za serviranje ukrasimo sa 4 lista rikule.Zatim na tanjir stepenasto poredamo parcad rolata.
Dekorisemo šeri paradajzima zasjecenim na cetvrtine i parcadima zelene paprike.


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian