Open top menu
utorak, 15. travnja 2014.



Sastojci: 

-3 jaja
-300g secera
-6 kasika vode
150 ml ulja
1 prasak za pecivo
3 kasike meda
-1 mala kas.sode bikarbone
-1 vanilin secer
-1kg brasna
-100 g kokosovog brasna
-3-4 kasike vode
-4 kasike kakaa
-200g dzema od sljiva



PRIPREMA:

U sud polupamo jaja,dodamo 200g secera i izmutimo mikserom.Zatim dodamo ulje,prasak za pecivo,med,sodu bikarbonu,vanil secer,brasno i promijesamo.

Tijesto umijesimo rukom.Na pobrasnjenoj radnoj povrsini od tijesta,oklagijom razvucemo koru.Isijecemo koru na pravougaonike

koje poredamo u tepsiju oblozenu kuvarskim papirom.Pecemo 20 minuta na 170°C.U serpu,na sporetu,stavimo preostali secer,kakao i vodu.

Kada sadrzina provri sklonimo serpu sa sporeta.Lijepimo po dva kolacica tako sto ih premazemo dzemom.Jednu stranu kolacica potopimo

u preliv a zatim uvaljamo u brasno i u krug serviramo na tanjir.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian