POTREBNO JE
400 g piškotaZA FIL 2 kesice pudinga od vanile, 1 l mleka, 150 g šećera, 150 g maslaca,
500 g breskvi, 2 kesice šlaga, 100 ml mleka
ZA DEKORACIJU kesica želatina, 200 g breskvi, 2 kašike šećera u prahu
PRIPREMA
Skuvajte puding, pa kad se prohladi, sjedinite ga s maslacem. Breskve oljuštite,
prepolovite i izvadite im koštice. Polovinu iseckajte na kockice i sastavite s
prohlađenim pudingom. U okrugli sud ređajte piškote, po njima rasporedite
drugu polovinu breskvi, a preko svega puding. Breskve za dekoraciju
oljuštite, isecite na kriške i skuvajte ih u malo vode zaslađene šećerom.
Želatin rastvorite u vodi i lagano umešajte u prokuvane breskve.
Breskve rasporedite po torti, a pre posluženja tortu dobro ohladite u frižideru.