Open top menu
srijeda, 23. srpnja 2014.

http://www.gastro.hr/Corvus/Media/MediaThumbnailHandler.ashx?type=0&Id=20574&flag=2&crop=1

Sastojci

jaja


  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 čaša šećera (možeš koristiti smeđi šećer ili neki drugi prirodni zaslađivač)
  • 1,5 dcl ulja
  • vanilin šećer
  • malo cimeta
  • 20 dkg mljevenih oraha
  • prašak za pecivo
  • 80 dkg višanja
  • 50 dkg kora za savijaču
  • limun

Priprema

  1. Jaja i šećer istucite u pjenu, dodajte vrhnje, ulje, vaniliju,
    orahe, prašak za pecivo i cimet.
  2. Nauljite lim i složite tri kore, premažite ih nadjevom,
    gore pospite šaku višanja i tako redom dok se ne potrošiš nadjev,
    višnje i kore.
  3. Gornju koru premažite vodom i uljem. Kolač prije pečenja narežite.
    Gotov kolač prelite sirupom.
  4. Za sirup - prokuhajte 20 dkg šećera
    (možete koristiti smeđi šećer ili neki drugi prirodni zaslađivač) s 2 dcl vode
     i narezanim limunom na kriške. (gastro.hr)


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian