Open top menu
srijeda, 23. srpnja 2014.




Sastojci:

Za testo:
750 g mekog brašna
2 dcl mleka
2 dcl jogurta
1 kašičica šećera
50 g svežeg kvasca
1 dcl ulja
1 jaje


Za fil:
100 g putera
2 žumanceta
150 g kačkavalja
150 g praške šunke
origano

Za premazivanje:
jaje
susam
seme lana


Priprema:



U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kvasac i kašičicu brašna. Dobro promešati kako ne bi bilo grudvica i ostaviti da nadođe na toplom.
U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, ulje i soli po ukusu. Ručno izmešati, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:


Kačkavalj izrendati na krupno rende, a prašku šunku iseći na kockice.
Puter i žumanca penasto umutiti.

Finalni postupak:


Nadošlo testo istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i premazati umučenim puterom.
Duž dva paralelna kraja testa posuti kačkavalj, prašku šunku i origano, te uviti prema sredini kako bi se dobila dva rolata.
Oblikovane rolate preseći (razdvojiti ih).
Rolate premazati umučenim jajetom i posuti semenom lana ili susamom pa tanjirom iseći na trouglove.
U pleh obložen pek-papirom poslagati punjene trouglove. Ostaviti 10-ak min pa ih peći na 200°C dok ne porumene. Meni je uzelo 15 min. Ja sam koristila pileći parizer sa sirom mesto šunke i chedder sir. Nemojte testo previše filovati kako se trouglovi ne bi deformisali.



Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian