Blog Food52 okuplja mnogo zaljubljenika u kulinarstvo koji nesebično dele svoje recepte sa čitaocima. Među brojnim idejama pronašli smo i sirup od kafe koji je postavila blogerka pod nadimkom Mrslarkin.
Sirup od kafe za koji je ona postavila recept možete koristiti u pripremama poslastica, ali i kao prečicu do savršene ledene kafe. Jednostavno uspete malo sirupa u hladno mleko, dodate koju kockicu leda i to je to.
Potrebni sastojci:
(Za 500 ml sirupa)
1 ½ (od 250 ml) šolja espreso kafe – malo jače
2 šolje smeđeg šećera
Priprema:
Sastojke izmešajte u manjoj posudi i stavite na šporet, na slabiju temperaturu da se šećer istopi. Nakon toga temperaturu malo pojačajte i ostavite da sirup kuva samo da se malo zgusne.
Sklonite sirup sa šporeta, ostavite da se ohladi i sipajte ga u čiste teglice ili staklene flaše.
Sirup čuvajte u frižideru.
Izvor: http://lifepressmagazin.com/