Open top menu
četvrtak, 17. srpnja 2014.

...samo ovako i drukčije nikako! 




Sastojci

Biskvit:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera u prahu
7 žlicabrašna
prstohvat soli
120 ml mlakog mlijeka

Krema prva:
7 žutanjaka
7 žlica šećera
5 žlica škrobnog brašna
750 ml mlijeka
250 gr margarina za kreme

Krema druga:
 2 vrećice šlag pjene
250 ml mlijeka



Priprema
1.
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
2.
U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
3.
Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
4.
Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
5.
Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.
Biskvit ohladiti.
6.
Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
7.
Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
8.
Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
9.
Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
10.
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian