Potrebni sastojci za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
2 kašike brašna
4 kašike mlevene plazme
1/2 šolje mleka
Za fil:
1,5 l mleka
15 kašika šećera
6 pudinga od vanile
400g margarina
250g šećera u prahu
300g mlevene plazme
200g čokolade za kuvanje
300g kokosovog brašna
200g šlag krema
4 jaja
4 kašike šećera
2 kašike brašna
4 kašike mlevene plazme
1/2 šolje mleka
Za fil:
1,5 l mleka
15 kašika šećera
6 pudinga od vanile
400g margarina
250g šećera u prahu
300g mlevene plazme
200g čokolade za kuvanje
300g kokosovog brašna
200g šlag krema
Priprema:
Penasto umutiti jaja i šećer, zatim dodati brašno i mlevenu plazmu i lagano promešati. Peći koru desetak minuta na 180 stepeni. Pečenu koru ohladiti i poprskati sa mlekom. Zatim, u mleku skuvati šest pudinga sa 15 kašika šećera i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin sa 250g šećera u prahu, sjediniti sa prethodnim kremom i sve dobro umutiti. Fill podeliti na 3 dela. U prvi dodati 300g mlevene plazme, u drugi 200g istopljene čokolade, a u treći 300g kokosovog brašna. Fil sa plazmom i čokoladom sjediniti, a od fila sa kokosom napraviti oko 35 kuglica. Koru filovati polovinom braon fila, preko poređati kuglice od kokosa, a zatim preko kuglica sipati ostatak fila. Tortu ukrasiti šlagom i topljenom čokoladom.
Penasto umutiti jaja i šećer, zatim dodati brašno i mlevenu plazmu i lagano promešati. Peći koru desetak minuta na 180 stepeni. Pečenu koru ohladiti i poprskati sa mlekom. Zatim, u mleku skuvati šest pudinga sa 15 kašika šećera i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin sa 250g šećera u prahu, sjediniti sa prethodnim kremom i sve dobro umutiti. Fill podeliti na 3 dela. U prvi dodati 300g mlevene plazme, u drugi 200g istopljene čokolade, a u treći 300g kokosovog brašna. Fil sa plazmom i čokoladom sjediniti, a od fila sa kokosom napraviti oko 35 kuglica. Koru filovati polovinom braon fila, preko poređati kuglice od kokosa, a zatim preko kuglica sipati ostatak fila. Tortu ukrasiti šlagom i topljenom čokoladom.
Prijatno!
Izvor:
http://www.b92.net/
http://www.b92.net/