Open top menu
nedjelja, 6. srpnja 2014.



SASTOJCI 

 KORA:

6belanaca
200 gšećera
sok od pola limuna



Fil:

6žumanaca
6 kašika šećera
2 kašike gustina
500 ml mleka
200 ml slatke pavlake
400 g višanja

Dekorisanje:

300 ml slatke pavlake

PRIPREMA

U činiju staviti belanca, sok od limuna i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati 1 po 1 kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne rastopi i smesa postane čvrsta. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati smesu za koru i ravnomerno rasporediti. Rernu zagrejati na 100*C i staviti koru da se suši oko jedan i po sat. Koru izvaditi iz tepsije tek kad se skroz ohladi. Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati gustin i promešati. Zagrejati mleko, sipati smesu od žumanaca i kuvati uz neprekidno mešanje dok se krem ne zgusne. Ostaviti da se krem ohladi. Slatku pavlaku umutiti u šlag, a zatim postepeno dodavati krem. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati oceđene višnje. Koru preseći po dužini na dva dela. Donju koru staviti na tacnu, premazati filom od višanja, preklopiti drugom korom i premazati žutim filom. Tortu ukrasiiti umućenom slatkom pavlakom. 



izvor:www.kuhinjica.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian