Open top menu
subota, 30. kolovoza 2014.

Prvi pokusaj kuvanja ovog fila zavrsio je u smecu. Ne moze se istovremeno telefonirati, seckati zele-bombone i kuvati fil. Posle drugog pokusaja bila sam malo sumljicava kako ce ispasti, no danas sam se iznenadila kako se kolac fino reze i kako je ukusan. Za ljubitelje spuzvastih kolacica…

   

Sastojci

     15 grama zelatine + 1 dcl vode
     1 dcl vode
     350 secera
     malo ekstrata od banane
     100 grama iseckanih vocnih zele bombona
     1 list oblatne




Priprema

    1.
    15 grama zelatine potopiti u 1 dcl hladne vode i ostaviti da nabubri.
    2.
    Secer i 1 dcl vode kuvati na laganoj vatri uz stalno mesanje. Kad se pocne dizati bela pena, skinuti sa vatre i umesati pripremljenu zelatinu.
    3.
    Sve prebaciti u odgovarajucu posudu i mutiti mikserom 10-15 minuta sve dok ne postane gusta i sjajna smesa.
    4.
    Dodati ekstrat o banane i umesati naseckane zele-bombone.
    5.
    List oblatne prepoloviti na pola. Polovicu odmah premazati filom i preklopiti drugom polovinom oblatne.
    6.
    Oblatne prekriti salvetom, pritisnuti tezom tacnom i ostaviti da se stegnu.
    7.
    Sutradan oblatne rezati.

Posluživanje

Ovo je recept za pola smese. Za filovanje cele oblatne, uduplajte kolicinu.      



Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian