Open top menu
subota, 30. kolovoza 2014.




Sastocji:

500 gr. mljevenog mesa
1 glavica luka
2-3 cehna bijelog luka
so,biber i vegeta
2 zumanjka (bjelanjke sacuvajte)
pola praska za pecivo


Priprema:
Od gore navedeni sastojaka napravite smjesu i ostavite u frizider na sat dva.

Kad je smjesa odtajala pravite od nje lopte pa u njima napravite udubljenja.

Redajte u nauljenu tepsiju i pecite oko 20 minuta na 400F-200C.



Izmutite bjelanjke i jedno ijelo jaje.

Dodajte rendan sir i sve to izmjesajte.

Kasikom napunite gnijezda i ponovo stavite da se pece jos 10-15 minuta.

Zapeceni pire krompir:

4-5 krompira
1 kasika putera
1 jaje
malo soli ako treba

U slanoj vodi skuhajte krompit,ocjedite i izgnjecite kao i za svako drugo pire.

Dodajte puter,jaje i soli ako treba pa izmjesajte.

Vlaznim rukama oblikujte lopte i redajte na nauljenu tepsiju.

Pecite dok krompir nepocne dobivat boje.

Ja sam pekla sve u jednoj tepsiji .

Kad sam dodala smjesu sira i jaja ,vlaznim rukama sam oblikovala kuglice ,redala u tepsiju sa gnijezdima i zajedno pekla.


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian