Open top menu
subota, 13. rujna 2014.

Jednom riječju preukusni.Tijesto je tako prhko kao lisnato, ali nije. Ukus pizze,mmm… Recept je iz jednog časopisa, davno prepisan i stajao mi je u svesci s receptima dok ga nisam odlučila isprobati i podijeliti s vama.


Sastojci

    Za nadjev:
     200 g Ketchupa blagog Podravka By Podravka
     200 g Šunke u ovitku Podravka By Podravka
     40 g tvrđeg sira (parmezan, trapist)
     1 žličica Origano sušeni Podravka By Podravka
    Za tijesto:
     20 g svježeg kvasca
     100 ml mlijeka
     1 žličica šećera
     700 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka By Podravka
     250 g maslaca
     100 g krem sira (ili kiselog vrhnja)
     1 jaje
     1 žličica soli
    Za premazivanje:
     1 jaje




Priprema

    1.
    Pripremite nadjev tako da u sjeckalicu stavite ketchup, narezanu šunku, naribani sir i sve dobro usitnite. Na kraju umiješajte origano.
    2.
    Kvasac zdrobite, prelijte toplim mlijekom, dodajte šećer i žličicu brašna, promiješajte i ostavite da se diže 10 minuta.
    3.
    U pola količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili vrhnje, jaje, sol i sve dobro zamijesite dodajući postepeno preostalo brašno.
    4.
    Dobiveno tijesto odmah podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u pravokutnik debljine 0,4 cm (35x35 cm).
    5.
    Prvo tijesto premažite pripremljenim nadjevom i poklopite drugim tijestom. Izrežite trakice (zupčastim alatom) širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno.
    6.
    Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na tepsiju (30x40 cm) obloženu papirom za pečenje.
    7.
    Premažite tijesto razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-tak minuta.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian