Sastojci
Testo:
1 kg brasna
1.kasicica soli
2 kom jaja
2 dl ulja
0,5 l mleka
50 gr kvasca
2. kasisice secera
Nadev:
3-4 kasike kecapa
350 gr pileceg parizera
100 gr kackavalja
1.kesica origana
2 prstohvata persuna
Premazivanje:
1 kom jaje
40 gr susama
30 gr krupne morske soli
Priprema
Priprema
1.
Zagrejati mleko sa secerom i dodati kvasac, pa ostaviti da nadodje.
2.
U prosejano brasno izmesati so, dodati jaja, mlako mleko sa nadoslim kvascem i ulje, pa zamesiti meko glatko testo. Ostaviti testo, prekriveno krpom, da naraste.
3.
Naraslo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo blago premesiti, oblikujuci lopte.
4.
Svaku loptu rastanjiti oklagijom na 2-3 mm debljine, u obliku dugog pravougaonika.
5.
Rastanjeno testo ravnomerno poprskati kecapom.
6.
Preko toga narendati pileci parizer i obilno posuti origanom i persunovim listom.
7.
Uviti rolat po duzoj strani, pridrzavajuci nadev da se ne pomeri i klizi ka spoljnoj strani.
8.
Seci trouglove na cik-cak, tako da spic trougla uvek bude zasecen, kako bi se listici trougla rascvetali pri narastanju i pecenju i da izgledaju kao rascvetale glavice kupusa.
9.
Isecene trouglove redjati u nepodmazan pleh, sa vecim razmakom sa svih strana, jer ce testo narasti.
10.
Ostaviti trouglove da narastu u plehu dok se greje rerna, a za to vreme ih premazati umucenim jajetom, pa svaku posuti susamom i krupnom morskom solju.
11.
Peci u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta na 180`C, da lepo porumene.