Sastojci
Testo
250gr brasna
1 vanil secer
200gr margarina (ne butera)
1 kesica orange back (ili nastrugana kora 1 bio narandze)
75gr secera u prahu
100gr mlevenih badema
Za posipanje
oko 100gr kristal secera
1 kesica orange back
Priprema
1.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, umotati u foliju i ostaviti najmanje 2 sata u frizider (moze i preko noci).
2.
Od testa oblikovati kobasicu i podeliti na 50-tak delova.Praviti kiflice i redjati u pleh oblozen bak papirom.
3.
Peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200*C oko 10-12 min.Kiflice treba da ostanu svetle.
4.
Pomesati secer i orange back.Pecene jos tople kiflice uvijati u secer i redjati u posudu.Svaki red kiflica jos posipati secerom.Ako vam je ostalo jos secera na kraju pospite i ostatak po kiflicama.
Posluživanje
Kiflice mozete cuvati u kutiji sa poklopcem,jako su fine i kada odstoje.
Izvor: coolinarika.com
Izvor: coolinarika.com