Open top menu
ponedjeljak, 8. rujna 2014.

Tako mirisne….Suskaju i tope se u ustima.

         

Sastojci

    Testo
     250gr brasna
     1 vanil secer
     200gr margarina (ne butera)
     1 kesica orange back (ili nastrugana kora 1 bio narandze)
     75gr secera u prahu
     100gr mlevenih badema
    Za posipanje
     oko 100gr kristal secera
     1 kesica orange back




Priprema

    1.
    Zamesiti testo od navedenih sastojaka, umotati u foliju i ostaviti najmanje 2 sata u frizider (moze i preko noci).
    2.
    Od testa oblikovati kobasicu i podeliti na 50-tak delova.Praviti kiflice i redjati u pleh oblozen bak papirom.
    3.
    Peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200*C oko 10-12 min.Kiflice treba da ostanu svetle.
    4.
    Pomesati secer i orange back.Pecene jos tople kiflice uvijati u secer i redjati u posudu.Svaki red kiflica jos posipati secerom.Ako vam je ostalo jos secera na kraju pospite i ostatak po kiflicama.

Posluživanje

Kiflice mozete cuvati u kutiji sa poklopcem,jako su fine i kada odstoje.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian