Open top menu
petak, 12. rujna 2014.

Ponekad moja djeca požele jesti pileći file složen kao sendvič... Ispečem onda hamby pecivo od bijelog brašna i bude mekano, mekano…

     

Sastojci

     1 kockica svježeg kvasca (40 g)
     1 žličica šećera
     1 žlica Pšeničnog glatkog brašna tip 550
     250 ml mlakog mlijeka
    Za tijesto:
     700 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
     1 žličica soli
     1 Prašak za pecivo
     50 g maslaca
     150 ml mlijeka
    Za premazivanje:
     1 jaje
      lanene i sezamove sjemenke


Priprema


    1.
    Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šećerom, žlicom brašna i toplim mlijekom pa pustite da se diže 5 minuta.
    2.
    Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac te s toplim mlijekom zamijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.
    3.
    Dignuto tijesto premijesite i razdijelite na 9 dijelova te oblikujte okrugle kruščiće. Posložite ih na lim, premažite razmućenim jajetom i pospite sjemenkama.
    4.
    Kruščiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
   


Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian