Open top menu
subota, 28. veljače 2015.



Sastojci:

20 g svežeg kvasca, 
1 kašika šećera, 
2 dl mleka, 
2 kašike putera, 
500 g brašna, 
prstohvat soli, 
3 kašike meda, 
1 kašika ulja, 
2 kašike kakaoa, 
1 žumance;
Za nadev: 
75 g mlevenih lešnika, 
1 dl slatke pavlake, 
80 g čokolade, 
1 vanilin šećer, 
po 1 kašika meda i šećera;
Za preliv: 
1,5 dl slatke pavlake, 
1 kašika šećera, 
80 g čokolade.



Priprema:

Puter rastopiti u malo mlakog mleka, pa razmrviti kvasac. Ostaviti ga da nadođe. Za to vreme pomešati polovinu pripremljenog brašna sa kakaom i šećerom, dodati med, ulje, so i žumance. Potom dodati nadošli kvasac i umesiti glatko testo, postepeno dodavajući preostalo brašno. Testo ostaviti prekriveno da nadođe, oko 60 minuta. 
Zagrejati slatku pavlaku sa medom, šećerom, vanil-šećerom i čokoladom, a kada se rastopi, dodati lešnike, lepo promešati i skinuti sa vatre. Ostaviti da se malo prohladi.
Nadošlo testo razviti u što veći i tanji krug i iseći ga na duge i uske trouglove. Na svaki staviti po malo nadeva, a zatim urolati kiflice. Kiflice ređati u pleh obložen pek-papirom i ostaviti ih da odstoje još oko 30 minuta, da još malo nadođu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C, oko 25 minuta. Za to vreme pripremiti preliv: otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i kašikom šećera, pa preliti gotove kiflice.



Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian