20 g svežeg kvasca,
1 kašika šećera,
2 dl mleka,
2 kašike putera,
500 g brašna,
prstohvat soli,
3 kašike meda,
1 kašika ulja,
2 kašike kakaoa,
1 žumance;
Za nadev:
75 g mlevenih lešnika,
1 dl slatke pavlake,
80 g čokolade,
1 vanilin šećer,
po 1 kašika meda i šećera;
Za preliv:
1,5 dl slatke pavlake,
1 kašika šećera,
80 g čokolade.
Priprema:
Puter rastopiti u malo mlakog mleka, pa razmrviti kvasac. Ostaviti ga da nadođe. Za to vreme pomešati polovinu pripremljenog brašna sa kakaom i šećerom, dodati med, ulje, so i žumance. Potom dodati nadošli kvasac i umesiti glatko testo, postepeno dodavajući preostalo brašno. Testo ostaviti prekriveno da nadođe, oko 60 minuta.
Zagrejati slatku pavlaku sa medom, šećerom, vanil-šećerom i čokoladom, a kada se rastopi, dodati lešnike, lepo promešati i skinuti sa vatre. Ostaviti da se malo prohladi.
Nadošlo testo razviti u što veći i tanji krug i iseći ga na duge i uske trouglove. Na svaki staviti po malo nadeva, a zatim urolati kiflice. Kiflice ređati u pleh obložen pek-papirom i ostaviti ih da odstoje još oko 30 minuta, da još malo nadođu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C, oko 25 minuta. Za to vreme pripremiti preliv: otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i kašikom šećera, pa preliti gotove kiflice.