Open top menu
subota, 14. veljače 2015.



Najlepsa, najukusnija, najsocnija i jedna od najbrze napravljenih torti do sada!!!! Naj…Naj…Naj….djavolski cokoladna torta!!!



Sastojci

    Testo
     250 gr. maslaca ili margarina
     1 vanil secer
     1.5 solja secera -solja od 2 dcl.
     1 solja kakaoa
     1.5 solja vode
     2.5 solje brasna
     1/2 solje gustina
     1 kasikica soli
     1 kasikica sode bikarbone
     5 celih jaja
     3 kasike milerama
    Fil
     4 dcl. slatke pavlake
     100 gr. bele cokolade
     1 kasikica zelatina u prahu
     2 kasike vruce vode
    Glazura
     3 cela jajeta
     200 gr. cokolade za kuvanje sa secerom
     100 gr. cokolade za kuvanje bez secera sa 80 % k.
     1 solja secera
     230 gr. margarina ili maslaca
     2 sake badem listica


Priprema

    1.
    Kakao preliti sa vrucom vodom, dobro izmesati i ostaviti da se ohladi.
    2.
    Maslac sa secerom izraditi penasto, mutiti nekih 15-20 minuta, dodati mileram, vanil secer i jedno po jedno jaje, posle svakog mutiti par minuta.
    3.
    Brasno, sodu, so i gustin izmesati posebno i naizmenicno ga dodavati sa kakom masi od maslaca i jaja.
    4.
    Vecu tepsiju obloziti papirom za pecenje koji treba premazati maslacem i pobrasniti. Uliti masu i peci na 180 stepeni 15 minuta.
    5.
    Ostaviti kolac u tepsiji 5 minuta i tek nakon toga ga izruciti na resetku da se ohladi skroz.
    6.
    Prerezati ga uzduzno dva puta, tako da se dobiju tri trake. Izrezati krajeve i povrsinu ukoliko je neravna. Od tih komadica napraviti male minjone koje treba uvaljati u izmrvljeni i proprzeni badem.
    7.
    Ohladjene kore premazati filom od umucene slatke pavlake kojoj smo dodali otopljenu belu cokoladu sa zelatinom.
    8.
    Glazura: jaja izmiksati sa secerom da se zapene i u serpi sa duplim dnom staviti na vatru, dodati sve vrste cokolade i kuvati 10-tak minuta da se zgusne.
    9.
    U mlako dodati margarin ili maslac i miksati da se dobije fina penasta krema.
    10
    Premazati sastavljenu tortu i kasikom napraviti nepravilne sare.
    11.
    Posuti pecenim badem listicima i poredjati po vrhu male minjoncice.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian