Sastojci
Testo:
400 g pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
1 suvi kvasac
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
100 ml tople vode
50 ml ulja
100 ml milerama
1 jaje
1 kašike domaće rakije
Nadev:
250 g čvaraka
25 g margarina
biber
kim
1 žumance za premazivanje
Priprema
Pomešati brašno sa praškom za pecivo, solju i biberom, dodati kvasac, ulje, jaje, mileram i rakiju. Uz dolivanje mlake vode umesiti glatko i elastično testo. Ostaviti da odstoji na toplom oko 10 minuta. Usitnjene čvarke pomešati sa margarinom i premazivati rastanjeno testo. Postupak ponavljati dok se čvarci ne potroše. Ostaviti na toplom mestu oko pola sata, a zatim testo razvući oklagijom, praviti pogačice i poređati u tepsiju. Premazati umućenim žumancetom, posuti kimom i ostaviti 10 minuta. Pogačice peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.