Open top menu
nedjelja, 15. veljače 2015.



Kada ste u nedoumici u vezi sa izborom poslastica koje ćete pripremiti za goste, pun pogodak uvek predstavljaju kolači ili torte sa čokoladom.



Sastojci

Kora:

6 jaja
6 kašika šećera
2 kašike kakaa
6 kašika brašna
2 kašike vode
200 g marmelade od kajsija
Fil:

400 ml slatke pavlake
200 g čokolade
40 ml ruma
Glazura:

200 g čokolade
40 g margarina
4 kašike vode

Priprema

Razdvojiti žumanca i belanca. Penasto umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim varjačom umešati brašno, kakao i vodu. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru preseći na pola i premazati marmeladom. Čokoladu rastopiti sa rumom i prohladiti. Umutiti pavlaku u čvrst šlag, uliti čokoladu i promešati. Staviti koru na tacnu, premazati kremom, preklopiti drugom korom i preliti pripremljenom glazurom: rastopiti čokoladu, margarin i vodu. Tortu ohladiti, dekorisati i poslužiti.



Izvor: kuhinjica.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian