Open top menu
subota, 14. veljače 2015.



Ova lagana i sočna torta već godinama mami sladokusce i ljubitelje voćnih kolača… a moram priznati da i mene… Evo mojeg recepta "schwarzwaldice" pa da ga podijelim i s vama!!!

         

Sastojci


    Biskvitno tijesto:
     7 kom jaja
     17 dag šećera
     17 dag glatkog brašna
     3 žlice kakaa ili Nesquika
     1/2 vrećice praška za pecivo
     pola žličice cimeta
    Preljev od višanja:
     300 ml soka od višanja iz kompota
     8-10 žlica šećera
     50 ml sirupa višnja ili šumsko voće
     3 kom praška za puding okusa vanilije
     300 ml vode
     350-400 g ocijeđenih višanja iz kompota (koliko ih ostane dok ocijedite sok iz kompota)
    Ostali sastojci za ukrašavanje torte:
     500 ml tučenog slatkog vrhnja za premazivanje kora
     500 ml tučenog slatkog vrhnja za ukrašavanje
     16 kom višanja
     100 g nastrugane čokolade za kuhanje
     malo ruma
     oko 1 dcl soka od višanja


Priprema

Vrijeme pripreme:
    90 min

    1.
    BISKVITNO TIJESTO:
    Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodajte šećer i dalje tucite, pa žumanjke i na kraju brašno pomiješano sa kakaom, praškom za pecivo i cimetom.
    Izlijte u okrugli kalup za tortu (26 cm) prethodno namazan margarinom i posipan brašnom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta na 170°C.
    Pečenu tortu hladiti u kalupu oko 15 minuta i zatim skinuti obruč i okrenuti na ravnu podlogu i ohladiti do kraja. Izrezati na tri dijela i svaku koru poškropiti rumom i sokom od višanja da torta bude sočnija.
    2.
    PRELJEV OD VIŠANJA:
    Sok od višanja pomiješajte s praškom za puding i skuhajte u vodi u kojoj ste zakuhali šećer i sirup, a dok se zgusne dodajte višnje (nemojte zaboraviti ostaviti višnje za ukras) i dobro pomiješajte i nek još malo zavri na laganoj vatri. Prvu biskvitnu koru stavite na pladanj gdje će biti torta, a preljev rasporedite na biskvitne kore, a dok se ohladi i dobro stisne (za oko pola sata) premazujte kore tučenim slatkim vrhnjem. Nakon što ste premazali prvu koru, prebacite gore drugu koru s preljevom, ako je teško prebaciti izrežite je na pola pa spojite s malo tučenog vrhnja dok prebacite na prvu koru. I tako redom dok sve ne potrošite, a tortu ukrasite struganom čokoladom, slatkim vrhnjem i višnjama.
    Tortu dobro ohladite prije serviranja.
    
    U SLAST!!!

Posluživanje

Tortu možete napraviti dan ranije, bit će ukusnija i sočnija, a ako ćete je ukrašavati višnjama na vrhu stavite ih prije serviranja da ne puste sok na šlagu.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian