Sastojci
biskvitno tijesto
5 jaja
1 šalica smeđeg šećera (Alnatura ili Encian)
1 šalica jogurta
1 šalica mlijeka
1 šalica baby grisa
1 šalica oštrog brašna
0,5 paketića praška za pecivo
0,5 žličice arome vanilije
0,5 žličice arome višnje
400 g ocijeđenih višanja iz kompota (Podravka)
za natopiti biskvit
1 dcl soka od višanja iz kompota
2 žlice višnjevca
1 žlica šećera u prahu
krema
500 g četvrt masnog svježeg sira (min. 20% m.m.)
0,5 žličice arome vanilije
cca 5 žlica šećera u prahu (po ukusu)
3 vrećice šlag kreme vanilin (Dolcela)
375 ml ledenog mlijeka
1 paketić instant želatina fix (Dolcela) ili 3 paketića šlagfixa
preljev
2 paketića svijetlog (ili crvenog) preljeva za torte (Dolcela)
3 žlice šećera
5 dcl soka od višanja (+ malo višnjevca) razrijeđenog s vodom
Priprema
Napomena – zapremnina jedne šalice jest 180g
1.
Istući snijeg od bjelanjaka i staviti ga na stranu…
2.
2 minute tući žumanca s šećerom (dok ne posvijetle), dodati jogurt, mlijeko, gris, prosijano brašno s praškom i arome… izmiksati. Lagano umiješati snijeg.
3.
Rasporediti na lim za pečenje (onaj koji ste dobili sa pećnicom) premazan maslacem i obilato posut krušnim mrvicama, te posipati sa višnjama (pošto su Podravkine višnje iz kompota velike i “mesnate”, prerezati svaku na pola) i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva… peći cca 25 minuta.
4.
Još vrućeg natopiti prokuhanim sokom iz kompota s višnjevcem i šećerom u prahu. Ohladiti!
5.
Izmiksati sir s aromom vanilije i šećerom u prahu, u drugoj posudi izmiksati šlag kreme s ledenim mlijekom… sjediniti smjese i umiksati instant želatina fix. Premazati preko ohlađenog biskvita…
6.
Zakuhati preljev za torte (prema uputama na poleđini pakiranja), mješajući malkice ohladiti i pažljivo preliti (ili pokapati, prošarati) preko kreme.
7
Staviti u hladnjak na par sati i…uživati! :)
Izvor: coolinarika.com