Sastojci
Kora, tj. dno torte
16 kom. integralnog keksa (
150 g. smekšalog maslaca
Fil
500 g. sira
2,5 dl. milerama ili kiselog vrhnja
250 g. šećera u prahu
1 vrećica želatine u granulama
1/2 l. vrhnja za šlag, NETUČENOG
1 vrećica vanilin-šećera
Preljev (po želji)
koliko treba šumskog ili drugog voća
1 vrećica preljeva za torte
2,5 dl. voćnog soka (kojeg, ovisi o voću koje ste stavili)
Priprema
1.
GRUBO samljeveni keks dobro pomiješati s maslacem i time obložiti okrugli kalup za torte (24 cm.).
2.
Umutiti sir, mileram, štaub šećer i vanilin šećer mikserom.
3.
Želatinu pomočiti i otopiti prema uputstvima na vrećici, pa u to uliti vrhnje za šlag (NEUMUĆENO) i pažljivo promiješati te dodati masi sa sirom. Sve dobro izmiješati i preliti u kalup preko keksa. Staviti u frižider.
4.
Kada fil očvrsne (nakon sat – dva) po njemu poredati voće i vratiti u frižider.
5.
Pripremiti preljev za torte prema uputama na vrećici sa voćnim sokom po izboru.
6.
Preliti prohlađeno preko torte koju je najbolje ostaviti da prenoći u frižideru.
Uživajte! :)
Posluživanje
Može se služiti i sa šlagom, a u fil se može nagratati korica limuna, sve prema ukusu i vrsti voća koju ste izabrali kao “šešir” za tortu.
Izvor: coolinarika.com