Open top menu
nedjelja, 1. ožujka 2015.



Sastojci

     600gr namjenskog brasna za dizana tijesta
     150gr secera
     5 kom jaja
     120ml mlijeka
     150gr istopljenog maslaca
     1 kocka svijeze germe-25gr
     1 kom limuna-izribana korica
     1 kom narandze-izribana korica
     1 kom vanilin secer ili aroma vanilije
      malo soli
      marmelada za punjenje
      secera u prahu




Priprema


    1.
    U toplom mlijeku izmrvite kocku kvasca i dodajte kasiku secera,ostavite sa strane da zapjeni.
    Maslac istopite i malo prohladite.
    U vecu zdjelu dodajte brasno,secer,vanilin secer,izribanu koricu narandze i limuna,istopljen maslac.
    Mikserom sa nastavcima za tijesto,pocnite mjesiti dodavajuci jedno po jedno jaje i mlijeko.Na kraju dodajte mrvicu soli.
    Ostavite tijesto da odmara na toplom i da naraste.
    2.
    Zagrite rernu na 180°C.
    Dva pleha od rerne oblozite pek-papirom.
    Nadoslo tijesto pretresite na brasnom posutu radnu povrsinu i samo lagano rukom tijesto rasirite na 3-4 cm debljine.Kalupom vadite krofne i redajte na pleh,preostalo tijesto ponovo premjesite i ponovite postupak.
    Krofne ostavite na toplom pokrivene da odmaraju,pa ih pecite 15-20 min.dok ne dobiju finu boju.
    3.
    Malo ohladene krofne punite po zelji i pospite secerom u prahu.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian