Pune okusa i zasitne.. Recept sam dobila od seke, svima se jako svidio :)
Sastojci
Barilla lazanje (nije ih potrebno kuhati)
800 g miješanog mljevenog mesa
3 žličice vegete
1 glavica luka
2 dl vina
3-4 dl pasirane rajčice
400 g sira gaude ili podravca
5 dl bešamel umaka (kupovnog ili domaćeg)
Priprema
1.
Napraviti umak boljognese - mljeveno meso popržiti na luku, dodati vegetu, vino i pasiranu rajčicu pa kuhati dok se ne zgusne.
2.
U dublju tepsiju (cca 34x25 cm) slagati redom: malo bešamela, red lazanja (ne smiju se preklapati nego ih treba staviti jednu do druge), umak bolognese, ribani sir i tako ukupno tri puta.
3.
Na kraju preliti preostalim bešamelom.
4.
Peći na 220 st.C 30 minuta.
Izvor: coolinarika.com
nedjelja, 1. ožujka 2015.