Open top menu
petak, 31. siječnja 2014.





Potrebni sastojci:
Kore: Peku se tri kore,koliko jaja toliko kasika secera i toliko brasna i doda se u svaku kakao…..ako zelite varijantu s orasima,smanjite tada kol. brasna…..za srce kalup treba 3 jaja za svaku koru…….kore se kasnije lepo oblikuju da budu sve iste velicine jer je to preduslov da se uredno nafiluju i da na kraju estetika ne bude zakinuta….kore se prskaju innstant rumom pomesanim s pola solje napravljenog kakaaa. Fil: 6 CELIH JAJA 6 dcl slatke pavlake 600 grama cokolade za kuvanje 45 dkg margarina 30 dkg secera



Pripremanje:
Postupak-na pari kuvati jaja,secer,pavlaku i cokoladu,ne mutite pavlaku kao slag,nego prvo umutite jaja sa secerom da bude penasto zatim dodajte pavlaku i sad tek zicom lagano na pari lupate sve skupa,kad pocne da se zagrejava dodajte cokoladu….kad je fil dosta gust tek onda staviti da se dobro ohladi i dodati umuceni margarin…..ovaj fil je najbolji cokoladni fil koji sam isprobala,ali se tacno drzite recepta,nemojte improvizovati,ako ste vicni kuvanju fila u mikrotalasnoj-postupak cete znatno skratiti,ali se spremite da svakih 30 sekundi otvarate vrata i dobro varjacom sve sjedinite-oprez da se jaja ne zapeku,i tako punih pola sata….klasican nacin je sigurniji,ali i dugotrajniji……ova kol. fila je dovoljna i za ukrasavanje……mozete pokusati i s manjom kolicinom fila,a ukrasite slagom spolja….po zelji….prijatno domacice i javite da vidimo kad isprobate….
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian